Waar let ik op bij de aankoop van bedrukte balpennen?

1. Schrijfduur
Pennen worden gemaakt bij veel verschillende fabrieken. In bijvoorbeeld het Verre Oosten worden veel pennen gemaakt met merkloze vullingen. De hoeveelheid inkt in deze pennen is minder dan bij merkpennen zoals Senator. Een balpen van Senator heeft een vulling waarmee je zeker 5.000 meter kan schrijven!
Dat is wel drie keer langer dan goedkopere pennen.

2. Gebruikte materialen
Goedkopere pennen worden gemaakt van minder kunststoffen. Duurdere kunststoffen kunnen meestal later hergebruikt worden en zorgen bovendien voor een mooiere materiaalkleur in het geproduceerde product. Misschien heeft je bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In dat geval zijn er ook pennen die gemaakt worden van gerecycled plastic. Er zijn zelfs pennen die na gebruik biologisch afbreekbaar zijn.

3. Bedrukkingsmogelijkheden
Merkpennen hebben een groter drukoppervlak dan merkloze pennen. Soms is er maar een kleine bedrukking mogelijk waarbij het logo niet hoger dan 6mm hoog op een pen gedrukt kan worden. Fabrieken die alleen pennen produceren, hebben daarom speciale machines om de pen te kunnen bedrukken. Dan kunnen ook logo’s met meerdere kleuren of kleurverloop prima rondom de houder van de pen gedrukt worden. Het is jammer als je een mooi ontworpen logo hebt en later blijkt dat het te klein is om op een pen gedrukt te kunnen worden of dat het maar in één kleur kan.

4. Prijs per contactmoment
Een promotionele pen is niet een weggevertje maar een communicatietool waarmee je je doelgroep kunt bereiken. Je logo circuleert en dat maakt je bedrijf bekender. Hoe langer de pen meegaat en hoe vaker er mee wordt geschreven, hoe goedkoper de kosten zijn per keer dat je logo wordt gezien. 
De goedkoopste pen is dus zeker niet altijd de beste optie!

5. Leverbare kleuren
Heeft je logo bepaalde kleuren waardoor je bedrijf beter wordt herkend? Er zijn pennen waarvan de onderdelen in veel verschillende kleuren leverbaar zijn. Zo is niet alleen de bedrukking herkenbaar maar is het gehele product in je eigen huisstijl.

6. Kwaliteit
Bij merkpennen wordt veel tijd besteedt om de pen optimaal te ontwikkelen. Zo weet je zeker dat de pen lang meegaat en er geen onderdelen snel afbreken. De kwaliteit van de vulling is natuurlijk ook essentieel. Je wilt geen lekkende pen of een pen die hapert bij het schrijven.

Laat je door ons adviseren. Een balpen is tenslotte een visitekaartje van je bedrijf!

Onze Mix&Match uitvoeringen

Bent u op zoek een gepersonaliseerde balpen volledig samengesteld in uw eigen kleuren? Geen probleem bij GIZMO gifts & more.

Veel van onze modellen zijn leverbaar in de door u gewenste kleurcombinatie. Wij bieden u een scala aan kleuren, oppervlakken en mogelijke uitvoeringen. Op deze manier heeft u een ongelooflijk spectrum aan mogelijke combinaties en maakt u uw promotionele product net zo uniek en individueel als uw merk.

Neem contact met ons op en wij adviseren u graag bij de keuze voor de gewenste Mix & Match uitvoering. Wij maken steeds een snelle kosteloze visual om een nog betere indruk van de samengestelde balpen te geven.

Druktechnieken

Elke bedrukking verdient de beste zorg. Doorslaggevend is dan natuurlijk ook de keuze voor de juiste druktechiek. Wij zijn gespecialiseerd om u de juiste druktechniek aan te bieden. We bieden onder andere de volgende druktechnieken aan:
360° Houderbedrukking: Volop ruimte voor uw reclameboodschap op de houder van de pen. We bieden het grootst mogelijk oppervlak voor in het oog springende motieven.

Zeefdruk: Bijzonder scherp en gedetailleerde resultaten, voor een fantastische merkpresentatie.

Tampondruk: Gebogen clip; geen enkel probleem. Lasergravering: de meest duurzame en haarscherpe bewerking van het product.

De enige echte – High Definition Print: Een wereldwijd exclusief, revolutionaire printtechniek, uitsluitend leverbaar door senator®. Voelen is geloven: een nieuwe printtechnologie welke voelbare 3D oppervlakken levert. Indrukwekkend: de High Defintion Print realiseert fotorealistische afbeeldingen en veelkleurige motieven direct op de houder van de balpen.

Senator soft touch

Hoogwaardig fluweelzachte look. Laat u inspireren door de exclusieve uitstraling bij deze nieuwe uitvoering.Gebruik deze manier van veredelen wanneer u zich echt wilt onderscheiden.

Senator Magic Flow
Een vulling is een ontzettend belangrijk onderdeel van een balpen. Deze is onlosmakelijk verbonden met het succes van de pen als promotioneel product. Een vulling van hoge kwaliteit schrijft langer en verhoogt zo de promotionele impact en marketingwaarde voor de klant.

De senator® magic flow vulling staat bekend als één van de beste in zijn klasse: Langdurig schrijven zonder vlekken of smeren. Dankzij de hoge kwaliteit van de schrijfpunt en de speciale inkt, schrijven al onze pennen bijzonder vloeiend en gelijkmatig. In twee lijndiktes: 1.0 mm voor allen, die de voorkeur hebben voor plezierig schrijven. 1.4 mm voor iedereen, die houdt van een iets dikkere lijn.

Wij nemen graag de tijd voor jou. Meer weten?